Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

WEMBULA

perjantai 12. syyskuuta 2014

Hakuna Matata

Hakunamatata. –Kertoo kohtalon.
Ei huolen häivää. Päivä on huoleton.
Filosofiaa, näin on se vaan.
Hakuna Matata. Timon ja pumba!

Tämä Walt Disneyn Leijonakuningas-elokuvasta tutun Timon ja Pumban hoilottaman tunnusbiisin on varmasti kaikki kuullut. Olin nuorempana aivan koukussa tähän kyseiseen kappaleeseen ja lauloin sitä innoissani. Vähän vanhempana tajusin vasta googlettaa mitä "Hakuna Matata" oikeasti tarkoittaa. Hakuna Matata on swahilia ja tarkoittaa ei huolen häivää. 
Vuoden 2010 kesänä matkustin vapaaehtoistyöhön Ugandaan. Ugandan yksi virallisista kielistä on Swahili. Aloin kuulla Hakuna Matataa joka puolella ympärilläni. Tuntui uskomattomalta, että kaikki nälkää näkevätkin vain jaksoivat hoilottaa Hakuna Matataa. Suomessa tuntuu, että kaikilla on kokoajan jotain huolia. Joku on paniikissa kun ei ole varaa käydä tekoripsihuollossa kuukausittain. Toinen taas murehtii siitä, kun ei saa millään neljää ylimääräistä kiloa vyötäröltä pois. Kolmas taas valittaa, kun ei omista uusinta Iphonea ja vuoden vanha Iphone on jo ikivanha.


Helmikuussa lähdin muutaman muun suomalaisen kanssa Keniaan. Olimme Keniassa kolme kuukautta. Siellä taas kuuli jokapuolelta Hakuna Matataa. En jaksanut odottaa, että pääsisin tatuoimaan Hakuna Matatan itseeni. Viikko sitten kävin tatuoimassa käsivarteeni Hakuna Matatan. Se muistuttaa minua siitä, miten jokainen päivä tulisi ottaa rennosti eikä tulisi murehtia asioista turhaan. Tärkeintä minulle on, että on katto pään päällä, ruokaa ja läheisiä ihmisiä. Mitään muuta en tarvitse. 

Ihailen suuresti Afrikkalaista kulttuuria ja Afrikkalaisia ihmisiä. Lapset jaksavat nauraa, vaikka eläisivät täysin köyhyysrajan alapuolella. Vaatteet ovat täynnä reikiä, kenkiä ei ole koskaan saanut jalkaan, ruokaa saa juuri ja juuri kaksi kertaa päivässä ja pahan sateen tullen mudasta rakennettu koti ei välttämättä kestäkään ja romahtaa. Silti kaikki nämä köyhyysrajan alapuolella olevat jaksavat hymyillä ja ottaa elämästä kaiken irti.

Olen odottanut jo monta vuotta tämän Hakuna Matata-tatuoinnin ottamista ja nyt se vihdoin on kädessäni! Sydän sydän sydän. Hakuna Matata. Hakuna Matata. Hakuna Matata.

Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu