Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

WEMBULA

torstai 5. maaliskuuta 2015

Avoin suhde tällä hetkellä

Blogini anonyymi-lukija laittoi minulle hyviä kysymyksiä, joihin ajattelin vastata ihan postauksen muodossa.

Vieläkö teillä on seksiä muidenkin kuin toistenne kanssa? Kuinka usein viikossa?
Meillä on edelleen seksiä muidenkin kanssa. Frank on tosin käynyt useammin vieraissa kuin minä. Frank on seurustellut koko nuoruutensa, joten ei nuorempana ole yhden illan suhteita kovinkaan paljoa harrastanut. Minulla taas on ollut monia seksisuhteita ja yhden illan juttuja teini-ikäisenä, että jotenkin ne eivät enää niin suuresti kiinnosta. Toki silloin tällöin on ihan hauska pokailla vieraita miehiä, mutta en saa siitä enää niin paljoa irti mitä nuorempana sain. Nuorempana oli siistiä olla haluttu ja saada miehet kuolaamaan perässä. Vaikka vieraissa käyminen ei oikein enää olekaan juttuni, haluan silti elää avoimessa suhteessa. Koskaan ei voi tietää, jos yhtäkkiä mieli muuttuu ja haluaakin mennä baariin pokailemaan miehiä. Vieraissa käyminen ei siis todellakaan ole viikoittaista eikä edes kuukausittaista. Keskimäärin sitä on ehkä kerran kahdessa kuukaudessa.

Tietääkö Frankin perhe ja isovanhemmat teidän avoimesta suhteesta?
Me ei olla ihan varmoja ketkä kaikki sukulaiset avoimesta suhteesta tietävät. Toki blogia kirjoittaessani on mahdollista, että kuka tahansa suhteestamme tietää. Frankin porukoiden luona ei olla oikeastaan koskaan juteltu meidän suhteesta. Minun porukoiden luona taas jutellaan aika usein suhteestamme ja siksi perheeni tietääkin enemmän meidän suhdekuvioista kuin Frankin perhe. Frankin vanhemmat luultavasti vain olettavat, että me seurustelemme. On toki mahdollista, että he tietävät avoimesta suhteestamme ja häpeävät avointa suhdetta yhtä paljon kuin minunkin vanhemmat eivätkä siksi halua nostaa kissaa pöydälle.

Mikä olisi suhteenne seuraava askel?
Suhteemme seuraava askel on päättää pysytäänkö yhdessä vai ei. Olen nyt viettänyt neljä päivää Turussa erossa Frankista ja heti tuntee tauon positiivisen vaikutuksen. Ikävä on suuri ja toisen ärsyttävät piirteet tuntuvat niin minimaalisen pieniltä ikävän keskellä, että tällä hetkellä en harkitsisikaan eroa. Olen valmis elämään avoimessa suhteessa koko loppuelämäni. Ainut tapa, jolla suhtautumiseni avoimeen suhteeseen muuttuisi olisi se, että jompi kumpi saisi sukupuolitaudin. Kondomi ei kuitenkaan ole sataprosenttisen varma suoja. Vaikka toinen saisikin "vain" klamydian, haluaisin heti suhteesta suljetun. Sukupuolitaudin saaminen on kuitenkin hyvin epätodennäköistä. Realistisena suhteemme seuraavana askeleena pitäisin yhteenmuuttamista muutaman vuoden päästä. 

Miten näet suhteenne viiden tai kymmenen vuoden päässä?
Jos hyväksymme toistemme erilaisuudet ja pääsemme tämän kriisivaiheen yli, uskon suhteemme kestävän pitkään. Viiden vuoden päästä haluaisin olla raskaana Frankille ja odottaa meidän ensimmäistä lasta. Kymmenen vuoden päästä näkisin meidät asumassa ulkomailla kahden tai kolmen lapsen vanhempina. Olen aiemmin ollut sitä mieltä, että lapsen syntyessä perheeseen avoimen suhteen on muututtava tavalliseksi suhteeksi. Olen kuitenkin alkanut pohtia asiaa tarkemmin ja olen tullut siihen tulokseen, että ei ole mitään perusteita sille, miksi avoin suhde ei voisi jatkua myös lapsiperheessä. Vanhempien avoimesta suhteesta ei ole mitään haittaa lapselle; päinvastoin. Vanhempien välinen luottamus ja onnellisuus heijastuvat myös lapseen. Olen valmis elämään avoimessa suhteessa koko loppuikäni. Tämä suhdemuoto sopii minulle paljon paremmin kuin tavallinen suljettu parisuhde.


P.S. I love you Frank.

6 kommenttia:

5. maaliskuuta 2015 klo 14.08 , Blogger Rakastunut Mies kirjoitti...

Moi! Hauska sattuma. Olit jättänyt kommentin blogiini ja ihan hetki sitten itseasiassa kävin kurkkaamassa jo tätä blogiasi ja lisäsin tämän blogeihin joita luen, koska tämä vaikuttaa myöskin mielenkiintoiselta :)

 
5. maaliskuuta 2015 klo 14.48 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Avoin suhde vielä noin nuorena kuulostaa ihan ok järjestelyltä, mutta että sitten, kun on lapsia? Jotenkaan en itse tätä ymmärrä. Eikö tuntuisi pahalta odottaa miehelleen lasta, ja tietää, että hän käy vieraissa? Ajatus on vaan todella outo, itseäni kun muutenkin oksettaa ajatus miehestäni muiden naisten kanssa...

Kun sanot, että vanhempien välinen luottamus ja onnellisuus heijastuvat myös lapsiin. Etkö todella usko, että näin voi olla myös ihan tavallisessa parisuhteessa? Itse olen siis aivan tavallisessa suhteessa, mutta mieheni on silti vapaa tekemään ihan mitä haluaa, hän tietää sen. Ketään kun ei voi kahlita. Mieheni silti haluaa olla minulle uskollinen, aivan kuin minä hänelle. Jotenkin tuntuu siltä, kuin avoin suhde olisi vain lupa pettää kumppaniaan.

 
6. maaliskuuta 2015 klo 23.45 , Anonymous Venla kirjoitti...

Hahaa :D Kiva löytää blogeja, jotka on saman tyyppisiä mitä ite kirjottaa! :)

 
6. maaliskuuta 2015 klo 23.59 , Anonymous Venla kirjoitti...

Raskausaikana ja vauvavuonna pitäisi jollain tavalla avointa suhdetta rajoittaa. Siinä tulisi itselleen todella turhautunut olo, jos mies kävisi jatkuvasti vieraissa. Raskausaikana muutenkin tunteet jyllää, joten miehen vieraissa käyminen voi tuntua todella pahalta. Vauvavuoden jälkeen avointa suhdetta voisi taas harkita uudestaan, kun molemmat ovat elämänsä kunnossa. :D

Tottakai tavallisissakin parisuhteissa ollaan onnellisia ja luotetaan toisiin. :) Uskon kuitenkin, että prosentuaalisesti avoimissa suhteissa luottamus on korkeampi kuin suljetuissa suhteissa. Monet eivät saa koskaan tietää, että heitä on petetty ja luottavat edelleen sataprosenttisesti kumppaniinsa. Minusta se on ihan kamalaa. Järkyttävää kuunnella tuttujen tarinoita pettämisistä ja siitä, että eivät ole pettämisistä kumppanilleen koskaan kertoneet.

 
9. maaliskuuta 2015 klo 1.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kirjoita kirje itsellesi viiden vuoden päähän! Missä näet itsesi silloin, kenen kanssa, missä haluaisit olla, jne! :-)

 
18. maaliskuuta 2015 klo 2.13 , Blogger Venla Mäki-Ikola kirjoitti...

Joo tä on hyvä idea! Taidan toteuttaa!:D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu