Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

WEMBULA

tiistai 30. kesäkuuta 2015

Darwin, Australian pienin pääkaupunki

Darwin on Australian pienin pääkaupunki. Populaatiota täällä on noin 150 000. Sadekauden loputtua huhtikuussa populaatio on kuitenkin noussut huomattavasti reppureissaajien tultua etelä-australian kylmää säätä pakoon Darwiniin. Minä valitsin Darwinin kaikista Australian kaupungeista juurikin sen sijainnin takia. Päädyin Darwiniin myös sen takia, että tykkään enemmän ei-niin suosituista ja tunnetuista matkustuskohteista. Minua ei kiinnosta lainkaan mitkään turistirysät. Olen nähnyt niin monta kuvaa sydneyn oopperatalosta, että ei se minua enää edes houkuttele. Tykkään kohteista, joissa voin tutustua paikalliseen elämään ja kulttuuriin; ei turistikulttuuriin.

Darwin sijaitsee aivan Australian pohjoiskärjessä, joten täällä on lämmintä vuoden ympäri. Tällä hetkellä muualla Australiassa on talvi ja lämpötilat saattavat pudota jopa nollan alapuolelle. Darwinissa sen sijaan lämpötilat ovat jatkuvasti kolmenkymmenen asteen molemminpuolin. Yöllä tietysti on kylmempi. Kesä on lempivuodenaikani enkä olisi missään nimessä halunnut missata tämän vuoden kesää. Monille tulee varmasti yllätyksenä, että Australiassakin voi olla pakkasta ja sataa lunta. Minun täytyy ainakin myöntää, että ennen kuin aloin huhtikuussa etsimään Australiasta tietoa, luulin vielä silloin koko Australiassa olevan lämmintä ympäri vuoden. Hups, en ole ilmeisesti ollut hereillä maantiedon tunneilla.

Harvat edes tietävät, missä päin maailmaa koko Darwin sijaitsee. Australiasta puhuttaessa ensimmäisenä mieleen tulevat Byron Bay, Queensland, Brisbane, Sydney ja Melbourne. Kun aletaan puhua Darwinista, ihmiset ovat ihan ihmeissään, missä sellainen paikka edes on. Niin olin aluksi minäkin. Päätin kuitenkin ottaa riskin ja matkustaa tuppukylään. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen valintaani tulla Darwiniin. Kaikille Darwin ei kuitenkaan ole se oikea matkustuskohde. Jos tärkeintä on aurinko ja lämpö, Darwin on hyvä valinta. Jos matkalta kaipaa shoppailua ja bilettämistä, kannattaa mennä mielummin suurempaan kaupunkiin. Täällä shoppailumahdollisuudet ovat pienet ja itse olenkin joutunut turvautumaan online shoppailuun ja kavereiden vaatteiden lainaamiseen. Baareja ei ole monia, mutta bileitä kyllä löytyy, jos vain löytää oikean porukan. Täällä ihmisiin onneksi tutustuu helposti, jos vain itse osaa olla aktiivinen.

Darwinissa ei valitettavasti suositella meressä uimista valtavan krokotiili- ja meduusapopulaation vuoksi. Jos surffailu on se, mitä on tullut Australiasta hakemaan, ei Darwin tällöin ole se oikea kohde. Täällä on kansallispuistoja, joissa on turvallisia laguuneja ja lähteitä uimista varten. Keskustasta löytyy myös keinoaalto-allas sekä rajattu merikaistale, johon krokotiilit eivät pääse tulemaan. Darwinissa on ennemminkin poikkeus, jos jollain ei ole omaa uima-allasta pihallaan. Täällä on sadekaudella niin kuuma, ettei ilman uima-allasta pärjäisi. Ilmastoinnit onneksi löytyy lähes jokapaikasta.
Darwiniin tultaessa ei saa olla hippivastainen. Koko kaupunki vilisee hippejä; niin paikallisia kuin reppureissaajiakin, varsinkin näin kuivan kauden aikana huhti-syyskuussa. Huumekulttuuri ja hajukulttuuri ovat siis suuria. Kannabista löytyy helposti ja hippivaatteisiin sonnustautuneille tullaan herkästi sitä tarjoamaan tai sitä kysymään. Darwin on oiva valinta maanläheisille ihmisille. Täällä eletään luonnon helmassa, eikä niinkään kaupungissa. Luonto on aivan uskomattoman kaunista. Täällä on monia luonnonpuistoja ja luontoon liittyviä nähtävyyksiä. Darwinin kulttuuri eroaakin muun Australian kulttuurista siinä, että täällä vietetään enemmän aikaa ulkona kuin muualla Australiassa. Darwin on oiva valinta, jos on kiinnostunut joogasta tai meditoinnista. Täällä on upeat mahdollisuudet ulkona meditoimiseen ja joogaamiseen. Darwin on harvaan asutettu ja täältä löytyy paljon alueita, joissa voi olla rauhassa ilman ihmisten hälinää. Täältä jopa löytyy rantoja, joissa ei välttämättä näy muita ihmisiä koko vuorokauden aikana. Darwinissa on helppo hengähtää, rentoutua ja keskittyä hetkessä elämiseen.

Darwin on kalastuskaupunki. Täällä on hyvät mahdollisuudet kalastaa kalliolta tai lähteä veneellä avomerelle. Itse en niinkään ole tykännyt Suomessa kalastaa, mutta Darwinissa kalojen ollessa valtavan kokoisia, tulee kalastukseen vähän niin kuin himo. Vielä kun saisi hain kalastettua, niin olisin ylpeä itsestäni. Ehkä reissun päätteeksi kehittelen jonkun kalavaleen, jos en siihen mennessä ole vielä haita napannut. Summasummarum Darwin on hyvä matkakohde lyhyehkölle reissulle. Itse en täällä pystyisi puolta vuotta pidempään asumaan. Siinä voisi jo aika käydä vähän pitkäksi, vaikka hyviä ystäviä ympärillä olisikin. Jos meinaa reissata Australiaa ympäri, suosittelen Darwinissa käymistä. Tämä paikka kuitenkin eroaa huomattavasti tunnetuista Itä-Australian kohteista. Darwin on mm. Australian ainut paikka, jossa pääsee sukeltamaan krokotiilin kanssa. Darwinissa on rennompi kulttuuri ja kengät voi halutessaan jättää kotiin kaupungille mentäessä. Paras aika tulla käymään Darwinissa on huhti-syykuun välisenä aikana, jolloin sateet ovat väistyneet ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.
Tunnisteet: , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu