Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

WEMBULA

sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Avoin parisuhde

Avoin parisuhde ei ole kaikille itsestäänselvyys. Yritin etsiä googlesta avoimen parisuhteen määritelmää. Hakutuloksiin tuli ainoastaan keskustelupalstoja, joissa keskusteltiin avoimen parisuhteen määritelmästä. Ilmeisesti avoimelle parisuhteelle ei siis ole mitään selkeää määritystä. Avoimen parisuhteen määrittelee jokainen itse.


Itse määrittelisin avoimen parisuhteen suhteeksi, jossa kumpikaan ei ole sitoutunut mihinkään. Itsensä voi edelleen määritellä sinkuksi. Avoin parisuhde on kuitenkin enemmän kuin vain "juttua" tai "friends with benefits". Avoimessa parisuhteessa on mukana syvällisempiä tunteita ja toisesta välittää enemmän kuin pelkästä petikumppanista. Avoimessa parisuhteessa kumppanit ovat täysin rehellisiä toisilleen, toisin kuin useimmissa nykyajan tavallisissa parisuhteissa. Avoimessa parisuhteessa ei tarvitse ainoatakaan valkoista valhetta. Asiat sanotaan suoraan. Toinen saattaa loukkaantua, mutta keskustelutaito ja toisen aito kuunteleminen ovat tärkeitä työkaluja. Avoimessa parisuhteessa ei tarvitse riidellä. Asiat käydään läpi keskustelemalla. Avoimessa parisuhteessa on vielä sinkku ja jatkuva haku päällä, eli itseään ei voi päästää repsahtamaan huonoon kuntoon. Jossain tapauksissa kumppanukset lopulta kyllästyvät sinkkuilusta ja toisten seuralaisten etsimisestä ja tajuavat, että heidät on luotu toisilleen.

Avoimen parisuhteen perustana ovat luottamus ja säännöt. Jos toiseen ei voi luottaa, ei suhde tule toimimaan. Riskeinä voivat olla esimerkiksi sukupuolitaudin saaminen tai pahimpana kaikista särkynyt sydän.

Tässä meidän suhteen säännöt:

1. Ehdoton rehellisyys. Esimerkiksi toiselle kerrotaan aina, kun on ollut jonkun toisen kanssa sängyssä.

2. Kondomin käyttö. Kondomia tulee käyttää aina irtosuhteissa. Jos se jostain syystä on unohtunut tai mennyt rikki, tulee mennä sukupuolitautitesteihin.

3. Tunteista puhuminen. Keskustelutuokiot avoimen parisuhteen herättämistä tunteista ovat tärkeitä.


Mustasukkaisuutta on vaikea välttää. Mustasukkaisuuden herättämistä tunteista pitää pystyä puhumaan kumppanin kanssa. Joskus tunteiden sanoittaminen voi olla haastavaa. Miten pukea sanoiksi ne värit ja muodot, joita sisällään tuntee. Puhumattomuus aiheuttaa helposti väärinymmärryksiä ja vääriä tulkintoja. Kun puhumista ei tarvitse jännittää ja luottaa kumppaniinsa ei haittaa, vaikka takeltelisi tunteidensa sanoittamisessa. Avoin ja luottamuksellinen keskusteluilmapiiri tulisi säilyttää koko suhteen ajan.

Avoin parisuhde ei sovi kaikille. Joillekin mustasukkaisuuden aiheuttamat tunteet voivat nousta sietämättömiksi. Toiset haluavat jo pysähtyä ja asettua aloilleen. Itse olen menevä persoona ja inhoan tehdä hätiköityjä päätöksiä. Jos olisimme yli vuosi sitten tavattuamme alkaneet seurustella saman tien, suhteemme olisi luultavasti ajautunut karille. Aivan kuten minun aiemmissakin seurustelusuhteissa on käynyt. Tarvitsen aikaa miettiä niin kuin kumppanikin. Me olemme molemmat tyytyväisiä suhteemme tilanteeseen. Aika näyttää jatkuuko tämä koskaan pidemmälle vai mitä tapahtuu.


Tilastoja pettämisestä katsellessani olen enemmän kuin tyytyväinen tämän hetken tilanteeseeni. Tavallisessa parisuhteessa tuntuu usein luottamus olevan koetuksella. Tilastot ja tutkimukset puhuvat puolestaan. Useita tutkimuksia lukeneena keskimäärin noin 40% Suomalaisista on joskus pettänyt kumppaniaan. Tästä päätellen jokainen varmasti tuntee ihmisiä, jotka ovat pettäneet kumppaniaan tai ovat itse joskus pettäneet tai tulleet petetyiksi.

Parasta on kun jutellaan koko yö kaikesta maan ja taivaan väliltä ja lopulta nukahdetaan tyytyväisinä lusikkaan. Sinkkuna on kiva olla. Saa elää villiä ja vapaata elämää vielä, kun on nuori. Sinkkuelämästä kuitenkin puuttuu se läheisyys ja rakkaus mitä parisuhteessa on. Avoimesta parisuhteesta saan kaipaamaani läheisyyttä ja rakkautta, vaikka emme olekaan sitoutuneet toisiimme. Toisen viereen on ihana nukahtaa. Se lämpö, kosketus ja tyytyväisyyden tunne. Rakastan sua muru.

Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu