Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

WEMBULA

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kuusimetriset krokotiilit ja kuumat lähteet -road trip

Viikonloppuna päätimme lähteä kansainvälisten reppureissaajien kanssa pienelle roadtripille Darwinin ulkopuolelle. Meitä lähti iso lössi porukkaa, mutta vietin pääasiassa aikaa neljän läheisimmän ystäväni kanssa. Illalla oli tietysti kiva istua nuotion äärellä isossa porukassa ja juoda vähän alkomaholia. Meidän roadtrip ei oikein alkanut suunnitelmien mukaan, kun puolessa välissä ensimmäistä etappiamme ajoimme vahingossa kengurun päälle. Kenguru vain tuli yhtäkkiä pusikosta ja yritti loikkia automme ohi toiselle puolelle tietä, mutta nopeutemme ollessa 100km/h ei kengurulla valitettavasti ollut mitään mahdollisuuksia selvitä. R.I.P. Jack.
Meidän reissumme ensimmäinen etappi oli kunnon turistikohde, jumping crocodile. Yleensä pyrin välttelemään kaikkia turistikohteita, koska ne eivät vain ole minun juttujani. En yhtään tykkää reissata turistikohteissa, vaan haluan nähdä sitä aitoa paikallista elämää. Tämän takia olen myös pyrkinyt hengaamaan enemmänkin paikallisten kuin reppureissaajien kanssa. Reppureissaajat kun eivät tiedä paikallisesta elämästä, vaan menevät enemmänkin turistirysien mukana. Paikalliset myös tietävät kaikkia siistejä mestoja, joista eivät reppureissaajat edes puskaradion kautta kuule.


Jumping crocodile ei ollut mikään suosikkikohteeni, mutta muut reppureissaajat olivat siitä hyvinkin innoissaan. Paikalliset krokotiiliasiantuntijat syöttivät Adelaide-joen krokotiileja veneestä käsin ja me turistit katsoimme tätä lumoissamme ja napsimme kuvia. Krokotiilit olivat massiivisen kokoisia ja uskomattoman nopeita niin maalla kuin vedessäkin. Afrikassa olen muutaman krokotiilin nähnyt, mutta ne olivat paljon pienempiä kuin nämä Adelaide-joen krokotiilit. Minua alkoi jo kaduttaa, kun viime viikolla sanoin ystävälleni, että haluaisin mielummin krokotiilin uivan minua vastaan kuin hain. Taidan perua sanani.Krokotiilinähtävyyden jälkeen suuntasimme kohti Douglas Springsiä, joka on vajaa kolmen tunnin ajomatkan päässä Darwinista. Douglas Springs oli aivan uskomaton paikka! En ole aikaisemmin luonnon kuumassa lähteessä ollut, joten senkin takia kokemus oli aivan huikea. Lähde jatkui pitkulaisena useita satoja metrejä. Lähteen alkupäässä vesi oli niin kuumaa, ettei pystynyt kuin varpaan siinä nopeasti kastamaan. Puolessa välissä lähdettä vesi alkoi tuntua sopivan lämpöiseltä ja makoilimmekin lähteessä lähes koko päivän. Ei olisi hienompaa päivää luonnon helmassa voinut toivoa. Douglas Springsissä oli muutamia paikallisia vierailijoita, mutta kunnon turistilaumaa, meitä lukuunottamatta ei paikalla onneksi ollut.   
Leiriydyimme yöksi kuumien lähteiden läheisyyteen ja teimme ruokaa nuotion äärellä. Aloin haaveilla kunnon reppureissauksesta. Haluaisin kiertää Australian ympäri rinkka selässä, ainoastaan pakolliset tavarat mukanani. Olen sisimmiltäni kaupunkilaistyttö, joka ei näkisi itseään haisevien hippien rivissä, mutta jokin siinä haisuleiden elämässä kuitenkin minua kiehtoo. Olen seikkailunhaluinen ja olisi siistiä haastaa itsensä elämään luonnonhelmassa vähillä varusteilla pidempiäkin aikoja.Ääääk tänään mun mies tulee takaisin Balilta! Olen koko päivän laskenut tunteja siihen, että tämän lentokone laskeutuu. Onneksi lentokenttä on tässä ihan meidän kämpän lähellä, niin pääsen sinne helposti vaikka ihan kävellen. Jännittää nähdä "pitkästä aikaa".

Tunnisteet: , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu