Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

WEMBULA

perjantai 28. marraskuuta 2014

Tahdon

Juuri näillä minuuteilla tulee päätös jatkaako Suomi ainoana pohjoismaiden valtiona, jossa tasa-arvoinen avioliittolaki ei toteudu. Vaikka yhteiskunnassamme edelleen ihannoidaankin miehen ja naisen välistä suljettua parisuhdetta, pitäisi tämän päivän Suomessa jokaisella olla oikeus valtavirrasta poikkeavaan elämäntapaan, jos se itsestä tuntuu hyvältä. Minusta seksuaalinen tasa-arvo on tärkeä asia. Maailma muuttuu, jonka mukana muuttuvat myös kulttuuri ja seksuaalisuus. Lääketiede on kehittynyt, eikä medikalisaationkaan myötä homoutta luokitella enää sairaudeksi. Jeesuksen oppipojat eivät ilmeisesti tulleet tätä ajatelleeksi Raamattua kirjoittaessaan. Raamattu on minusta hilipali-kirja, mutta joillekin se antaa uskoa ja toivoa. Jokainen saa uskoa siihen mihin haluaa. Minä uskon Buddhaan, Elli uskoo Allahiin ja Pekka uskoo Jehovaan. 

Vaikka kuuluisa kaikkien rakastama Päivi Räsänen haluaakin noudattaa kirjaimellisesti raamatun käskyjä, ei muita voi pakottaa raamatun ohjeistusta kuuntelemaan. Raamatussa sanotaan esimerkiksi, että tyttärensä voi myydä orjaksi. Eiköhän sekin kerro jotain siitä, että raamattu on fossiloitunut jo tuhansia vuosia sitten, eikä sitä voi enää pitää tämän päivän ohjelehtisenä. Mitä siitäkin tulisi, kun Räsänen lähtisi Aasian hiekkakuopille orjakauppaamaan tyttäriään. Raamattu paheksuu myös monia tämän päivän itsestäänselviä asioita, kuten itsetyydytystä. Nykyään seksologit suorastaan suosittelevat itsetyydytyksen harrastamista, jonka luulisi lääkärimme Päivi Räsäsenkin tietävän. Raamattu kieltää myös avioeron ja abortin. Yhteiskuntamme on onneksi aikoinaan tullut järkiinsä laillistettuaan abortin ja avioeron. Abortin ja avioeron hyödyt ja haitat on punnittu keskenään ja tultu tulokseen, että niiden laillistamisesta seuraa yhteiskunnalle enemmän hyötyä kuin haittaa. Samoin pitäisi toimia tasa-arvoista avioliittolakia tarkasteltaessa.

Kuka edes määrittelee uskonnot? Maailmassa on muitakin uskontoja kuin ystävämme Päivi Räsäsen ihannoima kaikkitehdäänkirjaimellisestiraamatunmukaan.homofobia.usko.fi. Minusta jokaisella on uskonvapaus, kunhan toiminta ei riko ihmisoikeuksia. Ihan hyvin minulla voisi olla homoseksuaalinen serkku Ville-Petteri, joka on ystäviensä kanssa perustanut uuden uskontokunnan: Alneh:iin. Alneh-uskonnossa uskotaan taas homoseksuaalisuuteen ja heidän pyhässä kirjassaan, Matturaa:ssa, pidetään heteroseksuaalisuutta vääränä vaihtoehtona. Pointtina oli se, että muidenkin uskomuksia ja uskontoja tulisi kunnioittaa.

Jotkut pitävät tasa-arvoisen avioliittolain ongelmana lasten suhtautumista siihen, että onkin kaksi äitiä tai isiä. Kiusattaisiinko lapsia koulussa sen takia, että tällä on kaksi äitiä? Nykyään uusioperheet ovat yleistyneet ja näin lapsella saattaa olla useampiakin äitejä tai isiä. Yksinhuoltajienkin määrä on lisääntynyt, jolloin lapsella on vain äiti tai isä. Minusta tärkeintä on se, että lapsi saa rakastavat vanhemmat, jotka luovat lapselle turvallisen kasvuympäristön. Sillä ei ole merkitystä onko vanhempia yksi, kaksi, neljä vai kuusi. Näin lasten oikeuksien puolestapuhujana sanon vielä sen, että maailmassa yksi lapsi kuolee nälkään joka viides sekunti. Suomessa on aivan varmasti homopariskuntia, jotka haluaisivat yhdessä adoptoida lapsen kehitysmaasta ja antaa lapselle mahdollisuuden elää ja tulla rakastetuksi. Tasa-arvoinen avioliittolaki olisi tärkeää jo pelkän adoptio-oikeuden vuoksi. 

Mitä haittaa siitä on uskovaisille, jos joku tuntematon homopariskunta menee naimisiin? On jokaisen oma päätös, ketä rakastaa ja kenen kanssa haluaa mennä naimisiin. Kukaan ei pakota uskovaisia menemään saman sukupuolen edustajan kanssa naimisiin. Minusta jokaisella on oikeus valita seksuaalinen suuntautumisensa ja oikeus olla oma itsensä. Jokainen saa rakastaa ja tulla rakastetuksi. Sillä ei ole mitään merkitystä onko avioparilla yksi pimppi ja yksi pippeli. Sama asia, kun määrättäisiin, että ainoastaan ruskeatukkainen ja blondi saavat mennä keskenään naimisiin. Rakkaus ei tunne rajoja. Tasa-arvoinen avioliittolaki ehkäisisi mielenterveysongelmia, syrjäytymistä sekä kiusatuksi tulemista. Minä en ainakaan halua sytyttää ainuttakaan kynttilää sen takia, että nuori on ajautunut itsemurhaan syrjityksi tultuaan seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Minä sanon Tahdon tasa-arvoiselle avioliittolaille.

Tässä multa irvistys tiedätte kyllä kenelle! Terveisin Gay pride.

Tunnisteet: , , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu