Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

WEMBULA

perjantai 28. elokuuta 2015

Kuinka saada kavereita reissusta?

Minulle reissaamisessa tärkeintä on tutustua paikallisiin ihmisiin ja saada uusia kavereita tai jopa ystäviä. Olen lähinnä seikkaillut Euroopan ulkopuolella, joissa ihmisiin tutustuminen on tunnetusti helpompaa kuin Euroopassa. Olen luonteeltani ujo, joten Suomessa ystävystyminen on ollut minulle aina hankalampaa kuin Euroopan ulkopuolella. Tuntuu, että Euroopan ulkopuolella ujoutta arvostetaan aivan erilailla, mitä Suomessa ja siksi ujojen ihmisten on helpompi saada näissä maissa ystäviä. Ystävät eivät kuitenkaan koskaan tule kuin tarjottimella ja mahdollisten uusien tuttavuuksien eteen tulee myös itse tehdä työtä. Onnistuneen Australian reissuni jälkeen päätin tehdä vinkkilistan siitä, miten niitä uusia kavereita kannattaa reissun päällä alkaa metsästää.


Reissussa tulee olla positiivinen asenne ja olla avoin kaikelle. Sanan "ei" käyttämistä tulee harkita pitkään, mutta tietysti järkevästi. Oman järjen käyttö on aina sallittua! Minullekin tuli muutama kerta vastaan tapaamisia ja tapahtumia, joista olisin halunnut kieltäytyä, mutta päätin mennä jokatapauksessa. En olisi koskaan tutustunut yhteen parhaimmista aussi-ystävistäni, jos en olisi yksiin illanistujaisiin mennyt. Väsymys unohtui nopeasti hyvässä seurassa. Oman mukavuusalueen ulkopuolelle kannattaa myös olla valmis menemään. Esimerkiksi baareissa on usein erilaisia kilpailuja ja esityksiä, joihin pyydetään yleisöstä vapaaehtoisia mukaan.

Reppureissaajalle suosittelisin hostelleja ja telttailualueita. Näissä ei tietystikään välttämättä pääse paikallisiin ihmisiin tutustumaan, mutta toisten reppureissaajien seura voi myös tehdä ihan hyvää. Toiset reppureissaajat ovat samassa tilanteessa ja onkin helpottavaa jutella heidän kanssaan heidän  kokemuksistaan. Hostelleissa on yleensä yhteiset oloilutilat, jossa hengaillaan muun hostelliväen kanssa. Dormillisia hostelleja kannattaa suosia, sillä silloin ei tule vahingossakaan jäätyä yksin omaan makuuhuoneeseensa surffailemaan netissä. Vaihtoehtoisesti, jos haluaa ennemmin tutustua paikallisiin ihmisiin, kannattaa kokeilla couchsurfing:iä. Couchsurfing on helppo tapa majoittua paikallisten luona ja saada uusia kavereita. 


Tänä päivänä sosiaalinen media on ehkä kaikkein helpoin paikka tutustua uusiin ihmisiin. Itselläni oli käytössä facebook ja tinder, mutta reppureissaus-appejahan on olemassa jo valtavat määrät. Tinder on monien Suomalaisten mielestä ainoastaan treffi- ja seksiseuran etsimistä varten, mutta Australiassa tinderiä käytettiin ihan kavereidenkin etsimiseen. Tykkään käydä treffeilläkin, joten löysin myös treffiseuraa tinderistä. Yritin kuitenkin olla varovainen, sillä en halunnut löytää mitään "vakavaa". Facebookissa on erilaisia ryhmiä, joista löytää uusia kavereita. Minä esimerkiksi kuuluin "Darwin backpacker"-ryhmään, josta sain reppureissaaja-kavereita. Tällaisista ryhmistä löytää myös hyviä reissukavereita, jos haluaa käydä katsomassa erilaisia nähtävyyksiä. Täytyy muistaa kuitenkin olla joustava omien suunnitelmien ja päivämäärien suhteen. Yhdessä reissaamisessa ei aina voi saada kaikkea, mitä haluaa.


Pubeissa ja istuskelubaareissa tutustuu myös helposti ihmisiin. Tanssibaareissa tutustuu myös ihmisiin, mutta tuntui, että suurin osa oli vain pimpin perässä eikä niinkään etsimässä uusia ystäviä. Pubeissa tuli rampattua alussa useampaankin kertaan jopa arkipäivinä. Rohkeasti menee istumaan joidenkin mukavien näköisten ihmisten pöytään ja kertoo, että on juuri tullut tänne Suomesta. Näin minä ainakin tein ja kappas pöytään alkoi tulla lisää jengiä muista pöydistä ihastelemaan tätä ulkomaalaista nähtävyyttä.


Erilaisista sosiaalisista tapahtumista löytää myös uusia tuttavuuksia. Itselleni parhaat tapahtumat olivat festarit ja erotiikkakaupan työkeikat. Sain tuttuja myös työpäivieni aikana erilaisista leikkikerhoista toisista lastenhoitajista, au paireista ja äideistä. Lempifestarini olivat psykemusiikkifestarit. Festareilla oli todella hyvä yhteishenki ja yhteenkuuluvuuden tunne. Toki suurin osa oli ekstaaseissa ja ekstaasi nyt tietysti tekee ihmisen rakkautta jakavaksi. Näillä festareilla ihmisiin tutustui helposti ja pääsi jo heti ensi kosketuksissa ihmistä lähemmäs. Tuntui kuin ihmisten suojakuori olisi puuttunut ja kaikki olivat ihan omia itsejään. Näillä festareilla tutustuin ensimmäisen kerran myös seksikaupan perustajaan, jonne lopulta päädyin töihin.

Aloita jokin harrastus tai käy erilaisissa ryhmissä. Jos on tiedossa, että reissu kestää pidempään, kannattaa aloittaa jokin harrastus tai kokeilla jotain kerhoa esim. kokkikerho tai joogakerho. Itse en varsinaisesti harrastanut mitään säännöllisesti, paitsi työpäivieni aikana kävin lapsen ja koiran kanssa juoksemassa. Kaljamahan saavuttua aloin käydä muskelimasan kanssa kuntosalilla, jossa tutustuin myös muihin treenaajiin. Sieltä en tosin saanut ketään uusia ystäviä, kun keskityin niin täysillä treenaamiseen. Kävin myös kerran salsa-illassa meren rannalla, mutta ihmiset olivat vanhempia eikä ihan minun tyyppisiä. Kävin kerran myös beach-joogassa, jossa tutustuin muutamiin reppureissaajiin. Ryhmäliikuntalajit ovat kuitenkin paras paikka tutustua uusiin ihmisiin. Vaihto-oppilasvuonna sain parhaat kaverini juurikin tanssiryhmästäni. Meillä kaikilla oli yhteinen tavoite ja päämäärä ja meitä  kaikkia yhdisti tanssi.


Aloita keskustelut randomien kanssa! Keskustelun aloittaminen randomin kanssa voi olla haastavaa varsinkin ujoimmille luenteille. Tätä voi kuitenkin harjoitella ensin "small talkina". Kaupan kassalla on hyvä aloittaa ensimmäinen "small talk". Kaupan tädille voi aloittaa small talkin esimerkiksi näin: "Hi! How are you doing today? Its such a lovely weather today. Might go for a swim after all this shopping hahaa." Toisen kuulumisten kysyminen ja säästä höpöttäminen toimivat aina! Tässä ei voi mennä pieleen. Kun small talk tuntuu luonnolliselta, uskaltaa pikkuhiljaa lähteä höpöttelemään jo kenelle tahansa. Keskustelut voi aloittaa tervehtimällä ja kertomalla, mistä on kotoisin ja mitä on tullut tänne tekemään. Yleensä tässä vaiheessa (ainakin Afrikassa, Jenkeissä ja Australiassa) juttelukaveri on jo ihan innoissaan kyselemässä lisää. Jos henkilö ei osoita minkäänlaista kiinnostusta, kannattaa keskustelu jättää vain siihen. Näin tapahtuu kuitenkin äärimmäisen harvoin ainakin oman kokemukseni perusteella.


Kokeile nestemäistä lääkettä sosiaaliseen pelkoon. Tämä on siinä ja siinä voisiko tätä suositella, mutta monien ihmisten kokemuksien perusteella tätä voi jossain määrin kehottaa kokeilemaan. Alkoholi ei tietenkään ole koskaan ratkaisu ylenpalttiseen jännittämiseen. Päinvastoin, se voi vain pahentaa sairaalloista jännittämistä. Muutama alkoholiannos kerran viikossa ihmisiin tutustumisen helpotuksena on minusta kuitenkin ihan ok. Alkoholi rentouttaa, mikä tekee keskusteluiden aloittamisesta paljon helpompaa. 

Oletko koskaan kuullut verkostoitumisesta? Pyydä tuttujasi tutustuttamaan sinua heidän tutuilleen. Järjestäkää yhdessä kotibileitä tai illanistujaisia. Sinä voit kutsua juhliin muita reppureissaajaystäviäsi, jotka ehkä myös ovat vailla suurempaa ystäväporukkaa. Voit vaikka laittaa facebook-reppureissaus-ryhmään ilmoituksen illanistujaisista tai järjestää illanistujaiset jossain julkisella paikalla, johon reppureissaajat voivat kokoontua.


Don't worry, be happy. Tämä on ehkä kaikkein tärkein asia! Rento elämänasenne ja positiivinen mieli vetävät ihmisiä puoleensa. Kukaan ei jaksa katsoa myrtsiä naamaa kovin pitkään. Positiivinen energia välittyy nopeasti ympärillä oleville. Kavereiden saamisesta ei myöskään kannata ottaa stressiä. Yleensä niitä vain putkahtaa jostain randomisti juuri silloin, kun niitä vähiten osaa odottaa.

Tunnisteet: , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu