Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

WEMBULA

perjantai 5. joulukuuta 2014

Miten avoimeen parisuhteeseen on suhtauduttu?

Yhteiskunnassamme ihannoidaan kahdenvälistä suljettua parisuhdetta. Uskallan poiketa yhteiskunnan normeista ja ihanteista elämällä avoimessa parisuhteessa. Olen tietoisesti valinnut tämän valtavirrasta poikkeavan elämäntavan puolitoista vuotta sitten. Jotkut pitävät avointa suhdetta pelleilynä tai leikkisuhteena eivätkä ymmärrä sen osapuolien olevan suhteessa aivan yhtä tosissaan kuin muutkin. Jotkut eivät ymmärrä koko avoimen suhteen käsitettä ja pitävät minua ja Frankkia normaalina seurustelevana pariskuntana. Esimerkiksi vanhemmilleni asia on hyvin vaikea käsittää, minkä ymmärrän täysin. Heidän nuoruudessaan ei tällainen suhde olisi voinut tulla kuuloonkaan. Ymmärrän, että elämäni avoimessa parisuhteessa saa sivistyneiden sukulaisteni silmät pullistumaan päästä. Heidän nuoruudessaan avoimessa suhteessa olevat olisivat olleet nimeltään huoria. Nykymaailmassa ollaan entistä avoimempia erilaisia seksuaalisia orientaatioita kohtaan. Uskalletaan tulla kaapista ulos, uskalletaan seurustella kimpassa useamman ihmisen kanssa ja uskalletaan elää avoimessa parisuhteessa.

Onhan varmasti kaikille vanhemmille ensin shokki, jos oma lapsi kertoo olevansa homo. Erilaisuus saattaa pelottaa. Vaikka vanhemmat kuinka hyväksyisivät homoseksuaalisuuden voi sen kuuleminen olla ensin järkytys. Uskon vanhempieni kokeneen samantyylisen shokin, kun kuulivat minun elävän avoimessa parisuhteessa. He eivät halunneet uskoa kuulemaansa ja käyttivät defenssimekanismeja osana itsesäätelyä. Isäni kielsi päässään tapahtuman ja äiti vähätteli asiaa. Minulle oli selvää, että vanhempieni oli hyvin vaikea käsittää valintaani. Minun ja vanhempieni välillä on kuitenkin reilu 25 vuotta ikäeroa. Siinä ajassa on ehtinyt tapahtua hyvin paljon. Nykyään ihmisten yleinen asenne seksuaalisuutta ja seksiä kohtaan on avoimempaa kuin koskaan. Isovanhempani varmasti pyörtyisivät, jos kuulisivat avoimen parisuhteen luonteen. Olen kuitenkin tullut korkeasti koulutetusta suvusta, jossa yleisesti hyväksytyt normit ja ihanteet ovat olleet elämän peruspilarina. Pidänkin itseäni suvun mustana lampaana, joka uskaltautui kokeilemaan jotain aivan poikkeavaa.

Kaverit ovat suhtautuneet avoimeen parisuhteeseen hyvin vaihtelevasti. Jotkut ovat ihmetelleet, miten selviän mustasukkaisuuden herättämien tunteiden kanssa. Toiset ovat kohauttaneet olkapäitään ja sanoneet, että elämäntapa se tuokin on. "Toisilla monta Jumalaa; toisilla monta rakastajaa." Monet pitävät meitä feikkisuhteessa olevana pariskuntana, jotka yhä etsivät sitä parempaa puoliskoaan. Monet uskovat suhteemme olevan vain väliaikainen. Tosiasiassa me olemme suhteemme kanssa aivan yhtä tosissaan kuin perinteisessäkin parisuhteessa olevat. Me rakastamme toisiamme ja pystymme kuvittelemaan perustavamme perheen ja elävämme loppuelämämme yhdessä. Joskus kaukaisessa tulevaisuudessa voi hyvinkin olla, että olemme perinteinen seurusteleva pariskunta. Naimisiin me emme halua koskaan mennä. Minusta naimisiinmeno on vain pinnallista hömppää. Kihlasormusta voisin toki pitää, mutta sitäkin vasta vuosien päästä.

Millaisia mielipiteitä tai ajatuksia teillä herää avoimesta parisuhteesta?
Meitsi lähtee nyt Kikkeli-Mikkeliin kavereiden luokse bailaamaan! Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

Tunnisteet: ,

2 kommenttia:

5. joulukuuta 2014 klo 9.07 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mua mietityttää se, miksi harrastaa lyhyitä seksisuhteita muiden kanssa, kun on rakastava kumppani? Itse en vaan kokisi saavani sellaisesta mitään irti. Oon myös aika omistushaluinen ja sillä tavalla perinteisen romanttinen, etten voisi mitenkään kuvitella itseäni avoimeen suhteeseen. Ei sillä että siinä olisi mitään tuomittavaa, ihmiset on erilaisia! :)

 
8. joulukuuta 2014 klo 4.58 , Blogger Venla Mäki-Ikola kirjoitti...

Yhden illan jutut vain vahvistavat rakastumisen tunnetta omaan kumppaniinsa ainakin meidän kohdalla. Seksi on usein mitäänsanomatonta yhden illan juttujen kanssa. Näin oppii rakastumaan kumppaniinsa yhä uudestaan ja uudestaan. Minä myös kyllästyn asioihin todella helposti ja kaipaan jatkuvasti lisää adrenaliinivirtausta elämääni. Avoimessa suhteessa en kyllästy suhteeseen. :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu