Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

WEMBULA

tiistai 30. joulukuuta 2014

Avoin parisuhde käytännössä

Paljon on tullut kysymyksiä siitä, mitä avoin suhde käytännössä tarkoittaa ja miten se käytännössä toimii. Minulle asia on ollut jo pitkään itsestäänselvyys enkä ole ajatellutkaan, että se ei kaikille sitä tosiaan ole. Käytännössä avoin suhde eroaa tavallisesta suhteesta vain siinä, että syrjähypyt ovat sallittuja. Molemmat ovat seksuaalisesti vapaita tekemään ihan mitä haluavat, mutta ainoa vakituinen suhde on tämä meidän yhteinen. Toki avoimia suhteita on monia erilaisia. Meidän suhde on hyvin intiimi ja läheinen. Rakastamme toisiamme ja suunnittelemme tulevaisuutta sekä perhettä yhdessä. Toisilla taas voi olla avoin suhde, joka perustuu lähes yksinomaan seksiin ja läheisyyden jakamiseen. 


Meidän suhteen sääntöihin kuuluvat kondomin käyttö, ehdoton rehellisyys sekä säännölliset keskustelutuokiot avoimen parisuhteen herättämistä tunteista. Vaikka kondomin käyttö onkin ehdotonta, on silti hyvä käydä silloin tällöin sukupuolitautitesteissä. Muutamien sukupuolitautien on mahdollista tarttua kondomin käytöstä huolimatta. Sukupuolitaudit voivat myös tarttua suuseksin välityksellä. Molemmat kunnioittavat suhteemme sääntöjä ja noudattavat niitä.

Muita seksipartnereita löytyy niin baarista, vanhoista seksipartnereista kuin Tinderistäkin. Olemme sopineet, että toisen läsnäollessa ei saa iskeä muita. Flirttaaminen on toki sallittua, mutta edes pussailemaan ei toisen nähden saa mennä. Aina kun hengaamme yhdessä olemme käytännössä kuin tavallinen seurusteleva pariskunta. Olemme myös sopineet, että toisen läheisen ystävän kanssa ei saa tehdä mitään seksuaalista. Se nyt olisi varmasti sanomattakin selvää. Pettämiseksi kokisin sen, jos Frankilla olisi henkisesti yhtä vahva suhde johonkin toiseen naiseen kuin minuun. Pettämiseksi kokisin myös valehtelun tai salailun.


Avoimen suhteen suurin ongelma on mustasukkaisuus. Mustasukkaisuutta on mahdotonta välttää. Kerromme aina toisillemme, kun olemme olleet jonkun toisen kanssa sängyssä. Samalla käymme pitkän keskustelun sen herättämistä tunteista. Tunteista puhuminen lieventää mustasukkaista ja alakuloista fiilistä. Me emme Frankin kanssa ole riitelijä-tyyppejä. Emme koskaan huuda toisillemme tai riitele perinteisellä tavalla. Me puhumme ja keskustelemme asiat läpi. Kerromme asioista suoraan ja yritämme saada aikaiseksi kompromisseja ja rakentavan keskustelun. Keskustelumme on lähes samanlaista kuin parhaalle ystävälle kertoessa seksireissuista. Tosin kumppanille kertominen tapahtuu aina hienovaraisemmin. Joskus kerromme yksityiskohdista; toisinaan emme. Kerromme sen verran kuin toinen haluaa tai jaksaa kuulla. Yöllisistä seikkailuista heitetään myös välillä hyvää läppää ja nauretaan toistemme kännisekoiluille.

Avoimen suhteen toisiksi suurin ongelma on "ällötys-tunne". Minulle tulee lähes aina likainen ja ällöttävä olo, kun Frank on käynyt vieraissa. Minulle on tärkeää, että Frank peseytyy putipuhtaaksi varpaita ja hampaita myöden ennen kuin edes pussaamme. Frankilla ei ole ongelmaa harrastaa seksiä kanssani heti sen jälkeen, kun itse olen käynyt vieraissa. Hyviin tapoihin kuuluu silti peseytyminen mahdollisimman pian vieraissa käynnin jälkeen. Frankille ei oikeastaan tule samankaltaista ällötys-tunnetta kuin minulle. Frank tulee ainoastaan mustasukkaiseksi ja hetkellisesti omistushaluisemmaksi.


Toiseen ihastuminen ei pelota kumpaakaan, koska olemme molemmat niin rakastuneita toisiimme ja uskomme olevamme "oikeita" toisillemme. Frank ei kiinny naisiin helposti. Minä taas kiinnyn miehiin erittäin helposti. Mielestäni ihastumisia tulee ja menee ihan tavallisissakin suhteissa enkä itse pelkää asiaa. Olen suhteemme aikana ihastunut useamman kerran muihin miehiin, mutta olen antanut asian vain olla. Ihastuminen muuttuu kohdallani vain harvoin rakastumiseksi eivätkä ihastumiset ole pysyviä. Kaikki tunteet ovat minusta sallittuja ja näin ollen ihastuminenkin on tietysti sallittua. Jos ihastuu johonkin seksikumppaniinsa, olisi hyvä välttää näkemästä tätä ainakaan heti uudelleen, jotta ihastuminen laantuisi. Tämä ei kuitenkaan varsinaisesti ole suhteemme sääntö. Saamme nähdä muita  seksipartnereitamme niin usein kuin haluamme. Olemme toisillemme kuitenkin aina ne ykköset!


Kyselkää ihmeessä, jos jotain jäi vielä minun ja Frankin avoimesta suhteesta epäselväksi! Vastaan mielelläni. :) Oikein hauskaa ja riemuntäytteistä uutta vuotta kaikille!

Tunnisteet: , , , ,

13 kommenttia:

30. joulukuuta 2014 klo 13.46 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiva blogi, mutta olisiko mahdollista saada mobiiliversiota?

 
30. joulukuuta 2014 klo 23.52 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos :)

 
31. joulukuuta 2014 klo 1.49 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen teksti, sai taas minun pienen pääni ajattelemaan.
Itse en pystyisi/haluaisi elää vapaassa suhteessa, mutta en sitä muilta myöskään kiellä tai vääräksi totea. Seksi on itselleni hyvinkin tärkeää, mutta nykyään en enää "jaksa" yhden yön juttuja. Seksi on mulle niin paljon muutakin kuin vain se itse akti tai siis tarkoitan, että mun täytyy tuntea seksipartneriani kohtaan jotakin, jotta seksi toimii. Yhden yön panoissa joka yleensä tapahtuu kännissä, ei seksi todellakaan ole ollut mitään maata mullistavaa.
Miten teillä, vertailetteko seksiä muiden kanssa teidän yhteiseen? Saatteko aina helposti orgasmin myös muiden kuin toistenne kanssa? Mitä jos joku päivä toinen ei enää halua jatkaa tätä vapaata suhdetta, mutta toinen taas ei halua parisuhdetta yhden ihmisen kanssa, oletteko keskustelleet asiasta? Tässä pieniä ajatuksia mitä tekstisi herätti.
Oikein ihanaa viimeistä päivää 2014 <3 p.s olen se edellistä postausta hieman kritisoinut tyyppi :)

 
1. tammikuuta 2015 klo 14.54 , Blogger Unknown kirjoitti...

Nyt pitäisi olla mobiiliversio käytössä. :)

 
1. tammikuuta 2015 klo 14.59 , Blogger Unknown kirjoitti...

Olen samaa mieltä, että yhden illan jutuissa seksi on useimmiten aika huonoa ja ihme räpeltämistä. Silloin kun huvittaa puhua niistä yhden illan juttujen yksityiskohdista saatamme vertailla seksiä meidän seksiin, eli itse asiassa aika usein. :D Frank saa helposti orgasmin muiden kanssa; minä en saa. Ollaan keskusteltu siitä, että jonain päivänä suhteemme muuttuu tavalliseksi suhteeksi, viimeistään silloin kun meille tulee perheenlisäystä. Päätetään siitä sitten yhdessä. :)

 
2. tammikuuta 2015 klo 8.29 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Siis kuinka usein teillä noita toisia on ja jos niin rakastuneita olette niin miksi (teksteistä päätellen) niin paljon viitsitte nuohota toisten sängyissä?

 
3. tammikuuta 2015 klo 5.50 , Blogger Unknown kirjoitti...

Ei se seksi mitenkään ihmeellistä muiden kanssa ole. Se vaan on jännää iskeä iskeä muita ja pitää hauskaa vielä kun on nuori. :D Ihanaa myös tajuta yhä uudelleen ja uudelleen, että Frank vaan on paras. Samalla rakastuminen jollain tavalla myös syvenee. Aika vaihtelevasti meillä noita on ollut. Joskus oli kerran kuukaudessa, mutta nyt ei ole kummallakaan ollut pitkään aikaan.

 
14. helmikuuta 2015 klo 2.27 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun sinulla noita vauvahaaveita on. Mitä jos pamahdat paksuksi jollekin ventovueraalle miehelle, kun et käytä mitään hormonaalisia ehkäisykeinoja? Pystyisittekö kasvattamaan vieraan miehen lapsen... vaikkrn teitä tunne niin voin kuvitella että Frankille tekisi vaikeaa :)

 
14. helmikuuta 2015 klo 11.38 , Blogger Unknown kirjoitti...

Hui en ees uskalla tollasta ajatella. :D Se olisi ihan kamala tilanne! Onneksi kondomi on kuitenkin melko varma ja harvemmin menee rikki. Olisin ainakin henkisesti ihan paskana enkä tietäisi pidänkö vauvan vai en. Toivottavasti ei tule koskaan niin käymään. :)

 
25. maaliskuuta 2015 klo 5.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kai te kerrotte niille seksikumppaneille, että tämä on vaan yhden illan juttu? Kerrotte, että teillä on avoin suhde? Vai esitättekö vapaita? Mun mielestä jos yhden illan juttuja harrastaa, pitää toiselle osapuolelle rehellisesti kertoa, mikä on homman nimi. Sukupuolitaudit tarttuu myös suuseksissä. Käyttäkää suojaa siinäkin ettei tule ikäviä yllätyksiä.

 
25. maaliskuuta 2015 klo 7.10 , Blogger Unknown kirjoitti...

Joo tottakai kerrotaan yhen illan jutuille! Pari kertaa alussa oon jättäny kertomatta, mutta siitä tulee vaan itelle paska fiilis. Ei oo kuitenkaan reilua sille toiselle, jos se etsii jotain syvempää suhdetta.

 
24. huhtikuuta 2015 klo 13.10 , Blogger Unknown kirjoitti...

Olipa mukava löytää kirjoituksesi! Elän itsekin avoimessa suhteessa, tosin tilanteemme on hieman erilainen kuin teillä. Aloin juuri tänään kirjoittaa blogia ja aion sinne kirjoitella kyseisestä aiheesta enemmänkin kunhan pääsen alkuun :) Olisi mukava keskustella saman henkisten ihmisten kanssa enemmänkin! Kiitos kannustavasta kirjoituksestasi :)

 
28. huhtikuuta 2015 klo 8.42 , Blogger Unknown kirjoitti...

Tosi hienoa löytää muitakin, jotka elävät avoimessa suhteessa! Jään innolla seurailemaan sun blogia! :) Mielenkiintoista kuulla millä tavalla teidän avoin suhde eroaa meidän avoimesta suhteesta. Näissähän on niin paljon liikkumavaraa eikä kenelläkään varmaan ole täysin samanlaista avointa suhdetta. :D

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu