Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

WEMBULA

perjantai 26. syyskuuta 2014

Koiria ja sikoja

Viime blogipostauksestani Kokemani parisuhdeväkivalta sain hurjasti palautetta! Palautetta tuli niin positiivista kuin kriittistäkin. Se herätti keskustelua ja tunteita. Postausta kehuttiin hyvin kirjoitetuksi ja rohkeaksi vedoksi. Toisaalta taas sain valituksia, että postaus on toisen yksityisyyttä loukkaava ja se olisi pitänyt kirjoittaa anonyymisti. Ennen postauksen julkistamista mietin ainakin kymmeneen kertaan onko se eettisesti sovelias julkaistavaksi. Se on selvää, että läheiset ystäväni ja perhe tunnistavat postauksesta henkilön. Tuntemattomat eivät häntä kuitenkaan tunnista. Suurin osa ystävistäni tarinan jo tietää, joten asia ei ole heille uutta. Aihe on arkaluotoinen. Kerron postauksessa asiat niin kuin itse ne koin. Kyllähän ihmiset kirjoittavat väkivallan kokemuksistaan aikakausilehtiinkin. Välillä ihan omalla nimellä.

Postauksen myötä kuulin, että exäni olisi juuri päässyt kuiville. Tietysti itse heti epäilen asiaa, kun tiedän millaisiin valheisiin hän pystyy. Tällä kertaa se näyttäisi kuitenkin pitävän paikkansa. Vaikka en itse häntä osannut auttaa, on hän löytänyt apua toista kautta. Ihanaa että hän on vihdoin päässyt päihteistä eroon! Tiedän hänen olevan pohjimmiltaan kultainen ja suurisydäminen ihminen. Päihteet vain muuttavat kummasti käytöstä ja persoonallisuutta. Uskon hänen väkivaltaisuuden johtuvan täysin ja ainoastaan päihteiden tekemästä vaikutuksesta. Itse en ole koskaan ollut koukussa mihinkään (paitsi ehkä vähän suklaaseen), joten en voi käsittää miten vaikeaa riippuvuudesta on päästä eroon. Olen kuitenkin nähnyt ja se on haastavaa, aikaa ja hermoja vievää. Jos hän koskaan tätä sattuu lukemaan niin toivotan kaikkea hyvää elämääsi! Retkahdusten tullessa juttele läheisten kanssa sinua herättävistä tunteista ja ajatuksista. Älä palaa takaisin siihen vanhaan minään. Et ollut silloin onnellinen. Sinulla on vielä koko elämä edessä -sen voi elää täysillä ilman päihteitä! Kaikkea hyvää elämääsi!




Viime viikonlopun vietin Turussa porukoiden luona. Frank tuli lauantaina porukoideni luo syömään Turkuun. Hän oli menossa illalla vanhojen armeijakavereidensa kanssa laivalle. Muutaman tunnin päästä heitin Frankin satamaan. Frank osti satamasta lipun. Muut kaverit tulivat laivaan vasta perässä. Frank oli jo ehtinyt mennä laivaan sisälle, kun tajusi, että oli ostanut lipun väärään laivaan ja oli nyt eri laivassa kun kaverit. Kaiken lisäksi Frank oli ostanut lipun Viking Grace laivaan, missä ei saa juoda tax free juotavia. Laivassa saa ainoastaan juoda kalliita baarista ostettuja juomia. Laivalla oli tietysti reppu tarkastus ja Frank menetti kaikki viinansa, mitkä oli ottanut reppuun mukaan. Lipustakin hän meni maksamaan 70 euroa. Yleensä liput maksavat korkeintaan 10-15 euroa per naama. Voi Frankki raukkaa. Hahahahahah. En voi ymmärtää, miten kenellekään voi tapahtua noin. Onneksi Frank on sosiaalinen ihminen ja oli nopeasti löytänyt jonkun miesporukan, joiden kanssa hän hengasi. Nauroin sikanaurua koko viikonlopun. Voi Frank olet hauska! Muahahaha.




Jostain kumman syystä Afrikassa minulla soi jatkuvasti suomalaiset joululaulut päässä. Nyt lähiaikoina minulla on alkanut soida lastenlaulut päässä. Frank on tykännyt, kun iltaisin ennen nukkumaanmenoa hoilotan hämähämähäkkiä tai jänis istui maassa. Heh. Onneksi eilen pääsin nukuttamaan lapsia ja sain hyödyntää tätä lastenlaulu-inspiraatiotani todenteolla. 

Tänään loppui terveyskeskusharjoittelu. Terveyskeskusharjoittelun myötä on noussut paljon uusia ajatuksia siitä, mitä tulevaisuudeltani haluan. Ammatinvalinta ja tulevaisuudensuunnittelu on ollut minulle aina haastavaa. En tiedä vieläkään mikä minusta tulee isona. Edelleen valmistumisen jälkeen haluan lähteä kehitysmaihin tai sota-alueelle avustustyöhön. Seksologin opinnot kiehtovat minua myös, mutta työllistyminen ei taida olla kovin hyvä. Tällä hetkellä olen erittäin motivoitunut hakemaan lääketieteelliseen opiskelemaan. 

Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua kaikille!

Tunnisteet: , , , , , ,

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu